حتما از اهمیت نورپردازی خانه و استفاده از نور مناسب برای اتاق ها آگاهی کافی دارید. اما اگه می خواید بهتر این موضوع رو درک کنید، چشمانتون رو ببندید و خانه رو تصور کنید که فضای بزرگی داره و با بهترین و لوکس ترین لوازم آراسته شده. از مبلمان شیک و گران قیمت و فرش های دستباف تا دکوری ها و مجسمه های قیمتی و... اما این خونه نور مناسبی نداره و تاریکه. شما دوست دارید تو همچین خونه ای زندگی کنید؟ البته که نه. پس نورپردازی منزل اهمیت بسیار زیادی داره. از اونجایی که یکی از لوازم مهم برای ایجاد نور مناسب لوستر هست، تو این مقاله قصد دارم مهم ترین نکات خرید لوستر رو بهتون بگم.
مطالبی که در ادامه می خونید با هدف کمک به شما عزیزان برای انتخاب بهترین مدل لوستر تهیه شده و منبع بیشتر مطالب سایت چیدانه هست.
نحوه نورپردازی لوستر
نورپردازی لوستر بستگی به طرز قرارگرفتن شاخه ها و درنتيجه لامپ ها داره و به طور کلی به سه فرم اصلی سربالا، سر پايين و خوابيده تقسيم ميشه. در نورپردازی مدل سربالا، نور به طرف بالا انتشار يافته و در نتيجه سقف اتاق هم روشن ميشه. ولي در مدل سر پايين از اونجا كه شاخه ها و در نتيجه لامپ های لوستر به سمت پايين قرار دارند، نور حاصل در بخش پایینی اتاق بيشتر بوده و سقف تاريك تر خواهد بود. در نحوه نورپردازی خوابیده هم شاخه ها به موازات سقف و به صورت خوابيده قرار گرفته اند و معمولاً اين فرم در قالب لوسترهای غيرآويز و به اصطلاح سقفی دیده میشه. نورپردازي در اين نوع لوستر ابتدا به طرفين يعنی به سمت ديوارها صورت می گيره. نحوه نورپردازی لوستر علاوه بر اینکه به مدل اون بستگی داره، به حباب دار بودن و يا نبودن لوستر هم بستگی داره.
اندازه لوستر
اصلیترین نکته ای که موقع خرید لوستر باید بهش دقت کنید متراژ اتاق و ارتفاع سقف خونه تونه. استفاده از لوسترهای بلند و ریسه ای در خانه هایی که سقف کوتاهی دارند باعث میشه سقف کوتاه تر به نظر برسه. یه رابطه نسبی بین ارتفاع اتاق و طول لوستر وجود داره. برای اینکه لوستر مناسب خودتون رو پیدا کنید باید ارتفاع اتاق رو یک بار تقسیم بر ۴ و یک بار تقسیم بر ۵ کنید. اعدادی که به دست میارید ابتدا و انتهای بازه ای هست که ارتفاع مناسب لوستر برای اتاق شما رو نشان میده. حالا که اندازه لوستر مشخص شد، باید هدفتون از خرید رو هم مشخص کنید؛ اینکه لوستری که تهیه می کنید قراره صرفا تزئینی باشه یا واقعا به نورش احتیاج دارید. در خانه ایی که لامپ های هالوژن و دیوارکوب دارند، تامین نور محیط بر عهده اون هاست و لوستر فقط برای زیباتر شدن و بهبود دکوراسیون خانه استفاده میشه. اما اگه می خواید نور اتاق رو با لوستر تامین کنید، باید فاکتورهای دیگه ای مثل تعداد شاخه های اون رو هم در زمان خرید درنظر بگیرید
انواع لوستر کلاسیک
لوستر کلاسیک به خاطر جنس و لاله هایی که داره یادآور خانه مادربزرگ های ماست. این مدل لوسترها که طرح های ایرانی و بومی در اون ها به کار رفته، برای فضاهایی مناسب تر هستند که سایر لوازم منزل و دکوراسیون شون هم کلاسیک باشه. در بیشتر مدل های لوستر کلاسیک روی ستون و شاخه های لوستر با دست کار میکنند که باعث زیبایی بیشتر اون میشه. تنها مشکل این لوسترها وزن زیاد اون ها و احتمال سیاه شدن در اثر مرور زمانه. لوسترهای برنجی، برنزی، نقره ای و طلایی کیفیت بیشتری دارند و البته گران تر هم هستند. پس اگه پول زیادی برای خرید لوستر کنار گذاشته اید، بهتره سراغ جنس اصل لوستر برید که با برنز، برنج، نقره یا آب طلا ساخته شده. اما اگه بودجه تون محدوده و یا نمی خواید برای خرید لوستر خیلی هزینه کنید، لوسترهای طرح برنز رو بهتون پیشنهاد می کنم که انواعش در بازار زیاده. هرچند کریستال متنوع هست و خیلی هم به کار میره، اما بعضی لوسترها هم هستند که انگار جنسشان تماما کریستاله؛ یعنی همه قطعات از جمله شاخه ها و ستون لوستر هم از کریستال ساخته شده.
کلاهک لوستر
چنین لوسترهایی به خاطر ارتفاع زیادی که دارند مناسب خانه های ویلایی یا خانه هایی با سقف بلند هستند که دکوراسیون مدرنی ندارند. هنگام خرید چنین لوستری باید به اصل یا تقلبی بودن کریستال ها خیلی دقت کنید. کریستال های اصل معمولا بیرنگ، شفاف و بدون حباب هستند. شیدها ما رو یاد فضاهای کلاسیک اروپایی می اندازند و برای اتاقی که وسایلش چنین سبکی داره بسیار مناسب هستند. لوسترهایی که شید دارند نور رو به صورت بسیار ملایم می تابونند. در نتیجه چنین لوستری بیشتر حالت تزیینی به خودش می گیره. پس بهتره این لوسترها رو در فضایی استفاده کنید که نور اتاق از منابع دیگه ای مثل هالوژن ها و چراغ های سقفی تامین میشه.

انتخاب لوستر برای اتاق ها
از اونجایی که هر فضایی مقدار مشخصی نور نیاز داره، استفاده از لوسترهای خیلی بزرگ با چندین شاخه و لامپ های متعدد، نه تنها غیرضروریه بلکه باعث میشه تناسب و تعادل در نورپردازی اتاق شما به هم بریزه. بنابراین پس از مدتی خودتون مجبور می شید لامپ برخی از شاخهها رو خاموش کنید که این کار باعث میشه لوستری که خریدید خیلی زیبا به نظر نیاد. پس بهتره برای اتاق های کوچک تر از لوسترهایی با شاخه ها و لامپ های کمتر استفاده کنید. تعیین محل نصب لوستر هم از موارد خیلی مهمه که تاثیر زیادی تو دکوراسیون اتاق شما داره. زیرا انتخاب محل نامناسب نه تنها ترکیب اتاق رو به هم می زنه، بلکه موجب میشه زیبایی و ارزش لوستر هم به چشم نیاد. اگه تو اتاقتون مبل دارید و لوستر رو برای روشن کردن مبلمان استیل به کار می برید، باید اون رو در محلی نصب کنید که شعاع های نور حاصل از اون تمام قطعات مبلمان رو پوشش بده و به یک میزان روشن کنه.